Čokoladni mafini brez jajc

by admin

SESTAVINE

15 dag masla
10 dag sladkorja Justina
3 žlice kisle smetane
35 dag bele moke premium Justina
pol zavitka pecilnega praška
1 dcl mleka
10 dag narezane čokolade
2 žlici kakava (za lepšo, temnejšo barvo)
dodatki po želji : zmrnjeno sadje, kokos…

PRIPRAVA

Zmešamo maslo, sladkor, kislo smetano, da dobimo gladko maso. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek in jo hkrati z mešanjem skupaj z mlekom izmenično postopoma dodajamo v maso, dokler ne dobimo testa. Na koncu dodamo narezano čokolado + dodatke. V pekač z vdolbinami z zličko dajemo testo. Če se odločimo da bomo dodali zmrznjeno sadje, najprej damo z zličko nekaj testa in naredimo majhno luknjo, vanjo damo sadje, nato naložimo nanj še malo testa, da zapremo muffin. Mafine pečemo približno 30 min na 180 stopinjah.

Vir recepta je: http://www.lunin.net/forum/index.php/topic/5750-muffins/page__st__75

Komentarji

komentar/ja/ji/jev

Previous post:

Next post: