Ingverjevi mafini s pomarančnim likerjem

by admin · 0 comments

SESTAVINE (12 kosov)

50g kandiranega ingverja
175g moke premium 1
2 žlicki pecilnega praska
1/2 žlicke sode bikarobone
sol
100g mehkega masla
1 jedilna zlica nastrgane lupinice neskropljene pomaranče
2 jedilni zlici mletega ingverja
1 jajce
4 žlice pomarancnega soka
3 žlice (po želji tudi več) pomarancnega likerja
250g sladkorja 1 v prahu
jedilna barva po zelji

PRIPRAVA

Z ostrim nozem drobno sesekljamo kandirani ingver. V skledi pomešamo moko, ingver, pecilni prašek, sodo bikarbono in scepec soli. maslo penasto zmesamo s sladokrjem, primesamo pomarancno lupinico in 1 jedilno zlico mletega ingverja. nato primesamo se jajca, pomarancni sok in 1 jedilno zlico likerja. mesanico moke premium 1 dodamo k masleni masi in z metlico toliko premesamo, da se sestavone le navlazijo. S testom napolnimo vdolbinice, vendar ne vec kot do treh cetrtin.Mafine pečemo v pečici od 15 do 20 minut pri 180 stopinjah.

Zmesamo gost preliv iz sladkorja 1 v prahu, preostalega pomarancnega soka in likerja, ostalega mletega ingverja in 1 jedilne zlice vode. Nekaj preliva damo v posebno skodelico in mu primesamo par kapljic jedilne barve. vse mafine premazemo z osnovnim prelivom, nanj pa z obarvnim narisemo vzorce, ali azijske pisanke ( to je recept s pridihom azije ).

Vir recepta je: http://www.lunin.net/forum/index.php/topic/5750-muffins/page__st__50__s__9e0664de27f045f3c63e8c43d509148b

Komentarji

komentar/ja/ji/jev

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: