Kokosovi mafini z belo čokolado in rumom

by admin

SESTAVINE (12 kosov)

Suhe sestavine:
250g moke premium 1
100g sladkorja 1
100g kokosove moke
1 vanilijev sladkor
ščepec soli
2 žlički pecilnega praška
1/4 žličke sode

Mokre sestavine:
250ml mleka
70g stopljenega masla
2 jajci
5 žlic ruma
200g bele čokolade

Obliv:
100 g bele čokolade
1 žlica sončničnega olja 1

SESTAVINE

Suhe in mokre sestavine posebej zmešamo. Mokro zmes zlijemo v suhe sestavine in na hitro zmešamo. Na koncu vmešamo še na koščke nasekljano belo čokolado. Model za mafine napolnimo z maso do vrha. Pečemo na 180 stopinjah cca. 20 minut. Belo čokolado in žlico sončničnega olja 1 stopimo nad paro ali v mikrovalovki, v katero pomakamo mafine in kapice povaljamo v kokosu.

Vir recepta in lastnik avtorskih pravic je: http://www.veselapekarna.com/index.php?id=168&category=indeks

Komentarji

komentar/ja/ji/jev

Previous post:

Next post: