Princess mafini

by admin

SESTAVINE

8 dkg masla
1 dl vode
10 dkg moke premium 1
kavina žlička pecilnega praška
3 jajca
ščepec soli

PRIPRAVA

Vodo zavremo, osolimo, raztopimo maslo in zakuhamo moko s pecilnim. Kuhamo in mešamo približno 1 min (če je le možno na plošči in ne direktno na plinu). Odstavimo in še v vroče testo zamešamo enega za drugim tri jajca. V pekač damo papirnate koške in vanje s pomočjo žlice naložimo nekje do 2/3 višine testo.

Na začetku se peče 10 min pri 220°C, ko porumenijo, je potrebno temperaturo znižati na 170°C in vklopiti ventilator. Po 15 min je potrebno dati temperaturo na 150 °C in vse skupaj se peče še 10-15 min. Ves čas pečenja je pomembno, da se pečica NE odpira, ker drugače se sesedejo. Pečene princeske preložite na mrežico, nikar pa jim ne odstranite papirčka (lahko odstranite s papirčkom tudi dno).

SESTAVINE

vanilijeva krema
3/4 l mleka
20 dkg sladkorja 1
5-6 jajc
14 dkg moke premium 1
2-3 žlice ruma
2 vanilijeva sladkorja 1

PRIPRAVA

Rumenjake stepemo s tretjino sladkorja 1, iz beljakov stolčemo sneg in ko je že trd, mu med stalnim mešanjem dodajamo preostal sladkor in stepemo kar se da čvrsto. Vmešanim rumenjakom prilijemo žlico mleka, dodamo vanilijev sladkor in moko ter počasi prilivamo vrelo mleko ter med tem močno mešamo. Krema naj vre 2-3 minute. V kremo dodamo še rum in toliko snega, da se zakrije. Napolnemo princeske, na vrh pa dodamo še stepeno sladko smetano.

Vir recepta je: http://otokzakladov.com/viewtopic.php?f=60&t=219

Previous post:

Next post: