Veganski mafini z ingverjevim prelivom

by admin · 0 comments

SESTAVINE

1 žlica margarine za namaz pekača
3/4skodelice sončničnega olja 1
3/4 skodelice vode
1 skodelica sladkorja 1
2,5 skodelice moke premium 1 (bele ali mešane s polnozrnato)
1 čajna žlička pecilnega praška
sok ene pomaranče
1 žlica kakava v prahu
0,5 čajne žličke cimeta in ščepec prahu nageljnove žbice
1 pest celih orehov
Za preliv:
2 žlici margarine
1/2 tablice temne čokolade z okusom ingverja
1 žlica sojinega mleka

PRIPRAVA

V moko vmešamo sladkor, pecilni prašek, kakav, orehe (jaz dam kar cele polovičke, lahko pa damo tudi mlete), cimet in prah klinčkov (ter dodatne poljubne sestavine). Nato postopoma prilijemo olje, pomarančni sok in vodo. Maso lahko zmešamo kar z žlico ali pa uporabimo električni mešalnik. Testo mora biti gladko, če je pregosto, dodamo še malo vode. Mešanico zlijemo v z margarino namazan pekač za mafine, ki ga postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo pri 180-200 stopinjah 30 minut. Ko so kolački pečeni, jih iz pekača prestavimo na velik krožnik. Pustimo, da se ohladijo.

Na vodni kopeli raztopimo margarino, dodamo nalomljeno čokolado in žlico mleka ter mešamo. Ko se čokolada raztopi, z žlico zajemamo maso in z njo prelivamo mafine (eno žlico na en mafin). Počakamo, da se čokolada strdi, šele nato se posladkamo.

Vir recepta je: http://www.osvoboditev-zivali.org/forum/viewtopic.php?t=8&start=15

Komentarji

komentar/ja/ji/jev

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: