SESTAVINE
Suhe sestavine:
110g bele moke premium 1
80g mletih orehov
2 žlički pecilnega praška
100g polnozrnate moke premium 1
60g ovsenih kosmičev
1 žličko sode bikarbone
ščepec soli
1 žlička cimeta
Mokre sestavine:
250 ml mleka z 0,5 odstotka mlečne maščobe
1 žličko vanilijeve arome
+
120g beljakov
300g naribanega jabolka
PRIPRAVA
V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi posodi pa mleko in vanilijevo aromo. Beljake stepemo v sneg. Mleko z vanilijo prilijemo k suhim sestavinam, dobro premešamo in vmešamo naribano jabolko. Nato po žlicah previdno vmešamo še sneg iz beljakov. Pekač za muffine napolnimo s papirčki za peko in vanje prenesemo testo. Pečemo 20 do 25 minut pri cca. 180 stopinjah. Mafini so pečeni, ko postanejo zlate barve!