Limonini mafini z ingverjem

by admin · 0 comments

SESTAVINE

2 žlici na drobno sesekljanega svežega ingverja (ne ga naribat)
lupina 2 celih limon (nešpricane, pa lupina mora bit čim bolj debela, veliko tistega belega)
1 jogurtov lonček sladkorja 1
1/3 masla (od 250g pakiranja)
2 jajci
1 žlička sode bikarbone
1 navaden jogurt
2 jogurtova lončka moke premium 1

PRIPRAVA

Ingver na drobno sesekljajte in naribajte limonino lupino. Dobro zmešajte ingver, limonino lupino in sladkor. Dodajte maslo, jajci in mešajte (miksajte) pri največji hitrosti, da dobite gladko zmes.

V drugi posodi zmešajte jogurt s sodo bikarbono. V zmes limonine lupine, ingverja, jajc in masla dodajte: najprej po eno tretjino moke premium 1, nato eno tretjino jogurta s sodo. Začnemo in končamo z moko. Mafini se naj pečejo cca. 20 minut pri 180 stopinjah. Dober tek!

Vir recepta je: http://kuhinja.big-forum.net/t14-limonini-mafini-z-ingverjem

Komentarji

komentar/ja/ji/jev

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: