Polnozrnati mafini s skuto in pehtranom

by admin

SESTAVINE

250g  skute
250g polnozrnate oz. polnovredne moke premium 1
120g masla
4 jajca
1/4 žlica ruma (po potrebi)
4 žlic  sladkorja 1
1/2 vrečke pecilnega praška
1 zavitek vanilijevega sladkorja 1
nasekljan pehtran

PRIPRAVA

Pečico najprej segrejte na 175 stopinj in pripravite model za mafine. V prvo skledi zmešajte najprej jajca in sladkor (da nastane pena). Nato dodajte raztopljeno maslo, skuto, rum, vanilijev sladkor in nasekljan pehtran. Mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne nastane homogena zmes. V drugi skledi zmešajte moko in pecilni prašek. Z vilicami, metlico za mešanje ali žlico dobro premešajte trde sestavine.

Združite vsebino obeh skled in zmesi nežno mešajte, da se vse skupaj združi v enotno zmes. Zmes z žico ali pa, še bolje, z zajemalko za serviranje sladoleda nanašajte v pekač, kamor ste predhodno že namestili papir za peko muffinov. Previdno položite v predhodno segreto pečico in pecite cca. 20-25 minut oziroma vse dokler muffini ne dobijo zlato-rjavkastega pridiha.

Recept se priredil po dveh receptih, ki se nahajata na teh straneh: http://arhiv.njena.si/component/option,com_ricettario/Itemid,57/func,detail/id,721/ in http://www.rtvslo.si/zabava/kuharski-nasveti/mafini-s-skuto-in-pehtranom/165804

Previous post:

Next post: