SESTAVA
150g pčenične moke premium 1
100g polnovredne moke premium 1
2 žlici kokosove moke premium 1
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
125g masla
2 žličke vanilijevega sladkorja 1
6 žlic sladkorja 1
1 jajce
250g jogurta
200g jagode
1 kivi
PRIPRAVA
V skledi zmešajte maslo pri sobni temperaturi z navadnim in vanilijevim sladkorjem. Potem dodajte jajce in jogurt in mešajte še 1 minuto. Masi dodamo mešanico bele in polnovredne moke premium 1, kokosovo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Jagode operite, suhe in drobno sesekljajte, dodajte tudi na konce narezan kivi. Vse premešajte in vlijte v modelčke, ki jih je pred tem potrebno premazati z oljem. Mafini se naj prečejo pri 180 stopinjah, cca. 22-25 minut.