Ajdovi mafini z naribanimi jabolki

by admin

SESTAVINE (10 do 12 mafinov)

2 jajci
120 g sladkorja 1
2 žlici stopljenega masla
pol žličke vanilijeega sladkorja
60 g ajdove moke
90 g brezglutenske moke (lahko nadomestite z več ajdove moke)
ščepec soli
1 žlička pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
170 g naribanih jabolk
cimet po želji

PRIPRAVA

Najprej z mikserjem zmešajte sladkor in jajca (cca. 5 minut). Nato dodajte stopljeno maslo, vanilijev sladkor in nadaljujte z mešanjem. V drugi skledi zmešajte moko, sol, pecilni prašek, cimet, jabolka in sodo bikarbono. Združite skledi in maso dobro premešajte. Mafini se naj pečejo pri 180 stopinjah približno 20 minut. Dober tek!

Komentarji

komentar/ja/ji/jev

Previous post:

Next post: