Pet najbolj priljubljenih receptov na strani Mafini.si

by admin

Presenetljivo je najbolj obiskan  recept za pirine palačinke!

SESTAVINE (9 palačink)

190 g pirine moke
2 jajci
130 ml mleka
130 ml mineralne vode (Radenska)
malo repičnega olja

PRIPRAVA

Najprej zmešamo moko, mleko in pa na koncu še mineralno vodo. Posodo s sestavinami naj potem malo stoji, recimo kakšnih 20 minut. Nato dodamo jajca. Testo naj bo redko tekoče. Če je pregosto, lahko dodamo še nekaj mleka in radenske. Za športnike priporočam, da palačinke nadevajo s skuto. Drugače pa lahko uporabimo različne marmelade, čokolado, zelenjavo, mleto meso, itd. Dober tek!

Na drugem mestu se nahaja osnovni recept za mafine!

SESTAVINE

1 jogurtov lonček sladkorja 1
2 jogurtova lončka moke premium 1
1 navadni jogurt
½ lončka sončničnega olja 1
1 vrečka pecilni prašek
1 vrečka vanilijev sladkor
2 jajca

PRIPRAVA

Vse skupaj se zmeša v posodi, da se dobi gosta masa. Nato vlijte v modelčke in pečite približno 30 minut pri 180-200 stopinjah. V mafine se lahko doda marsikaj, od čokolade, nutelle do sadja. V glavnem potrebno se je držati osnovnega recepta, vse ostalo je po želji in okusu.

Na tretjem mestu se nahaja osnovni recept za palačinke!

SESTAVINE (10 palačink) za klasično maso za palačinke

100g moke premium 1
1 jajce
3 dcl mleka
1 žlička sončničnega olja 1
ščepec soli

PRIPRAVA

Jajce, mleko in olje zmešamo v večji posodi. Masi dodamo malo soli. V omenjeno posodo počasi dodajamo moko in maso ves čas mešamo s mašelnikom, da se v masi ne ustvarijo grudice. Hočemo dobiti gladko maso za palačinke! Po potrebi masi dodajte še malo moke premium 1 (če je masa preredka) ali malo mleka (če je masa pregosta). Palačinke nato namažete z marmelado, čokoladnim namazom, arašidovim namazom, itd.

Na četrtem mestu se nahaja recept za čokoladne mafine!

SESTAVINE

280g moke premium 1
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
3 žlice kakava
1 jajce
150 g sladkorja 1
80 g zmehčanega masla
3 dcl tekočega (navadnega?) jogurta

Sredica mafinov:
10 dag bele čokolade
10 dag kokosove moke premium 1
3 žlice sladke smetane

PRIPRAVA

Pripravimo nadev za sredico mafinov. Nad soparo stopimo čokolado. Dodamo kokosovo moko in sladko smetano ter premešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom, kakavom in sodo bikarbono.

Jajca zmešamo s sladkorjem, dodamo stopljeno maslo in jogurt. Z leseno žlico postopoma primešamo moko. Z jedilno žlico napolnimo modelčke za muffine do polovice. Iz nadeva oblikujemo kroglice in jih potisnemo na testo. Na vrh vsake kroglice dodamo še približno pol žlice testa. Pečemo približno 30 minut na 170 stopinj ali manj minut pri cca. 200 stopinjah. Mafine po želji potresemo še s kokosom.

Na petem mestu pa se nahaja recept za ameriške mafine z čokolado!

SESTAVINE

250g masla
250g čokolade za kuhanje
6 jajc
400g sladkorja 1
200g moke premium 1
2 žlički pecilnega praška

PRIPRAVA

Maslo raztopite skupaj s čokolado na pari (ali kako drugače) in pustite, da se ohladi. Rumenjake zmešajte s sladkorjem in to toliko časa, da se dobi kremasta masa. Jajcem je zdaj potrebno dodati ohlajeno čokolado in maslo. Zžlico umešajte moko in pecilni prašek. Iz beljaka naredite sneg in ga z žlico zmešajte v maso. To je to. Mafini se naj pečejo 25-30 minut na 175 stopinj. Recept je za 24 mafinov!

Previous post:

Next post: