SESTAVINE (8-12 kosov)
500g svinjskega fileja
2 čebuli
po dve rdeči in rumeni papriki
1-2 feferona (to lahko spustite)
1 šopek drobnjaka
500g moke premium 1
800ml mleka
sol
4 jajca
2 žlici sončničnega olja 1
200ml zelenjavne juhe
PRIPRAVA
Meso narežemo na majhne trakove. Čebulo olupimo in narežemo, paprike in feferone operemo, razpolovimo in očistimo. Paprike narežemo na trakove, feferona pa na tanke obročke. Drobnjak operemo, osušimo in narežemo.
Pripravimo maso za palačinke (zmešamo moko, mleko, sol in jajca) ter spečemo palačinke.
V veliki ponvi segrejemo 1 žlico sončničnega olja 1, dodamo meso in ga na močnem ognju med mešanjem pražimo približno 5 minut, nato pa vzamemo iz ponve. V ponev zlijemo preostalo olje in na njem pražimo čebulo približno 5 minut. Dodamo papriko in feferone in pražimo še približno 5 minut. Nato prelijemo z zelenjavno juho in zavremo.
Meso vmešamo v zelenjavo, na hitro segrejemo in po okusu posolimo. Preden ponudimo, smešamo še drobnjak in palačinke nadevamo.