Ajdove palačinke z zelenjavnim nadevom

by admin

SESTAVINE

0.5 litra gazirane mineralne vode
30 dag ajdove moke
ščepec soli

PRIPRAVA

Vse sestavine zmešajte v mešalniku in pustite stati pol ure. Nato specite palačinke – dobili jih boste približno šest. Na ponev kanite le kapljico sončničnega olja 1 (ali dve kapljice) 🙂

Nato se lotite nadeva. Pripravite ga lahko iz raznovrstne zelenjave, iz tiste, ki vam je najljubša ali se trenutno bohoti na vašem vrtu. Predlagam naslednjo kombinacijo: 10 dag brokolija, 10 dag stročjega fižola, 10 dag korenja, 15 dag graha in dveh pesti zmrznjene koruze.

Zelenjavo operite, narežite ter skuhajte v sopari. Če nimate soparnika, si lahko pomagate z večjo posodo, ki je dovolj globoka, da lahko v njo postavite cedilo. To naj bo kovinsko in se naj tesno prilega posodi. Vanjo nalijte vodo in namestite cedilo na zgornji rob – pazite, da se ne namaka v vodi. Vanj položite zelenjavo in pokrijte s pokrovom. Kuhanje v sopari traja dlje kot običajno v vodi, a zelenjava ohrani strukturo in hranilne snovi. Kuhano stresite na ponev, na katero ste kanili par kapljic oljčnega olja. Solite in po želji dodajte še druge začimbe (poper, peteršilj, baziliko) ter na zmernem ognju mešajte dve do tri minute.

Vir recepta je: http://www.delo.si/clanek/66167

Previous post:

Next post: